Nätverk|Säkerhet

En väg till bättre IT

natverk-300x300

FRED EDQVIST

Vi har experterna som hjälper och konsulterar dig vid olika IT frågor. Efter en lång erfarenhet och många goda affärs samarbeten kan vi tryggt säga att vi har det som krävs för att även stödja även dig vid IT behov. Inget problem är för stort eller för litet eftersom vårt fokus är att kunden ska få ut det mesta utav samarbetet.

Nätverk

Vi säkrar upp det trådlösa nätet, sätter upp kryptering och kollar frekvenser/kanaler mot grannens nät och ser till att ditt nät täcker det område som du önskar.
Vi arbetar med trådlöst nätverk som har QoS (Quality of service) (som fungerar med IP telefoni, truckdatorer, streaming mm. som behöver QoS)
Router / brandvägg med hög säkerhet. Kan spärra på protokoll och/eller på portnivå. Med antivirus och spam filter i brandväggen tar du spam/virus innan det kommer in i nätet. Spärra mot oönskade sidor.

Virtual private network (VPN)

Arbeta vart du vill och få tag på den information som du önskar från den centrala servern. Vi har olika lösningar som ni kan välja mellan.

Affärssystem

Mamut business software (MBS) är ett heltäckande affärssystem, som passar från det lilla till det stora företaget. Det är ett smidigt system som är användarvänligt och det är väldigt enkelt att komma igång.
MBS är ett standardsystem CRM med bokföring, lager, webbshop och dessutom har Mamut ett kassasystem som kan kopplas direkt mot affärssystemet.

Säkerhet

Datorerna har blivit mer avancerade och är hela tiden uppkopplade mot internet. Detta gör att det har blivit mer viktigt att ha en dator som är säkrad för att reducera risken för virus och skadlig kod.

Vi utför hälsokontroller på din dator.
Förebyggande analys på datorn innehåller kontroll av virus, brandvägg, backup, hastighet, diskkontroll och defragment status.
Över 50 % av det trådlösa nätet är inte säkrat. Med det sagt finns det stor risk att oönskade personer tar sig in på ert nät, som Ni betalar för. Ett osäkrat nät kan också sniffas för lösenord och personlig information.
Vi säkrar ert trådlösa nätverk!

Hosted Backup

Ca 60 % av all data ligger idag helt oskyddad på bärbara datorer och stationära datorer (IDC). Endast 4 % av alla bärbara datorer har någon form av backup(Gartner Group).
En hosted backup tar automatiskt en backup på dem ändrade dokumenten. Den är alltid tillgänglig när du har tillgång till internet, en väldigt rekommenderad och säker lösning.